Tijm
Thymus vulgaris
Gebruik:
De blaadjes worden vers of gedroogd gebruikt. Tijm heeft een hartige, kruidige smaak en een intense geur. Het past heel goed bij vlees- en visgerechten, maar ook bij veel soepen, sauzen en salades. Veel groentegerechten worden ook gekruid met tijm. Tijm is ook een belangrijk bestanddeel van de Franse kruidenmix "Herbes de Provence" (= Provençaalse kruiden).
Herkomst:
Tijm vindt zijn oorsprong in het Middellandse Zeegebied, maar wordt tegenwoordig in heel Europa gekweekt en is een populair tuinkruid. Hoe intenser het zonlicht, hoe sterker het aroma van tijm.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Tijm:
-
KOTÁNYI Gedroogde Tijm, 19 g
- Smaakvol
- Lekker bij vis, vlees en wildgerechten
-
-
Ehrenwort Biologische Tijm, 15 g
- Milde hitte
- Scherp en kruidig aroma
- Past goed bij vis en lam
-
Sonnentor Biologische Tijm, 20 g
- Ideaal voor mediterrane gerechten
- Aardse en peperige smaak
- Ook te gebruiken als thee
-
Sonnentor Biologische Wilde Tijm, 30 g
- Milde smaak
- Ideaal voor zomerse gerechten
- Kruidige geur van de essentiële oliën
-
-
Österreichische Bergkräuter Biologische tijm, 25 g
- Typisch mediterraan
- Zeer pittige smaak
- Uniek geurig
-
Sonnentor Biologische Tijm, Vlierbes en Salie, 18 Theezakjes (23,40 g)
- Etherisch, kruidachtig en bloemig
- In dubbele kamerzak
- Zettijd: 5-10 minuten
-
Ölmühle Solling Biologische Tijm-Salie Kruidenolie, 100 ml
- Vers gemalen
- Hete en kruidige smaak
- Ideaal voor de mediterrane keuken