Sesam
Sesamum indicum
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. In Midden-Europa wordt sesam vaker gebruikt om broodjes te bakken, maar in Azië worden veel gerechten met sesam bereid, zoals desserts of vlees en vis gebakken in een knapperige sesamkorst.
Herkomst:
Sesam komt oorspronkelijk uit Azië en is een van de oudste gecultiveerde planten ter wereld. De kleine zaadjes worden al tientallen jaren geteeld in Mesopotamië tussen de rivieren de Eufraat en de Tigris, in India en Afrika. Vandaag de dag zijn de belangrijkste teeltlanden Nicaragua, Mexico, China en Turkije.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Sesam:
-
Soletti goldfischli Sesam, 100 g
- Met de lekkerste sesam
- Zonder toevoeging van smaakversterkers
- Perfect voor onderweg
-
Soletti Zoute Stokjes met Sesam, 230 g
- Voor de feestpret
- Bekende Soletti-kwaliteit
- 100% Oostenrijks meel
-
Govinda Sesam Laddu Bio, 120 g
- Ayurvedisch kikkererwtengebak
- Meer dan alleen een traktatie
- Gecertificeerd biologisch
-
Govinda Biologische Zwarte Sesam, 200 g
- Veganistisch
- Nootachtige smaak
- Voor het verfijnen van gerechten
-
Arche Naturküche Biologische Zwarte Sesam, 125 g
- Puur sesamzaad
- Veelzijdig gebruik
- Uit de Ayurvedische keuken
-
Sapore di Sole Biologische 100% Sesam Crème - Lichte Tahini, 180 g
- Intense smaak en zeer romig
- Gemaakt van 100% gepelde sesamzaadjes
- Veelzijdig en voedzaam
-
Sal de Ibiza Granito Zeezout Strooier met Geroosterde Sesam, 75 g
- Ideaal voor verfijning
- Past goed bij sushi gerechten