Piment
Pimenta dioica
Gebruik:
De zaden van de pimentboom worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Pimentzaden zijn ideaal voor het kruiden van stevige gerechten, zoals rundvlees en wild of koolgerechten.
Herkomst:
De pimentboom komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en wordt vandaag de dag nog steeds gekweekt in West-Indië, maar vooral in Jamaica.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Piment:
-
KOTÁNYI Hele Piment, 18 g
- Pittige geur
- Sterke smaak
- Perfect voor marinades, wild en inmaken van groenten
-
Cosmoveda Bio Hele Piment, 70 g
- Milde scherpte
- Past goed bij soepen, sauzen & nog veel meer
- Goed te combineren met andere kruiden
-
Cosmoveda Bio Fijngemalen Piment, 25 g
- Milde scherpte
- Past goed bij soepen, sauzen & nog veel meer
-
Herbaria Biologische Kruidenmix - Grote Caravan, 90 g
- Voor gehakt en falafel
- Ideaal voor oosterse gerechten
- Met hibiscusbloesems en foelie
-
Wiberg Curry Powder Kruidenmix, 560 g
- Milde & subtiel scherp
- Eindelijk grond
- Vegan & zonder smaakversterkers