Paprika
Capsicum annuum
Gebruik:
Paprika wordt beschouwd als de nationale specerij van Hongarije, omdat het vooral wordt gebruikt in goulash, rijstvlees en stoofschotels. Het past echter ook goed bij rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en gevogelte. Paprikapoeder kan in principe op veel verschillende manieren worden gebruikt, omdat het ook goed past bij eiergerechten, groenten en visgerechten.
Herkomst:
Paprika is vooral bekend omdat Columbus ze mee naar huis nam van zijn ontdekkingsreis. Het is dus duidelijk dat de oorsprong van deze specerij in Midden- en Zuid-Amerika ligt. Tegenwoordig wordt paprika vooral geteeld in China, de VS en de Balkan.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Paprika:
-
Greenomic Smoked Paprika, 70 g
- Gerookte paprika
- Mild fruitig
- Voor vlees en groenten
-
-
-
KOTÁNYI Hete Paprika, 50 g
- Kruidige smaak
- Ideaal voor goulash
- Van hoge kwaliteit
-
Pringles Paprika, 40 g
- Pittig-zoet met een rokerig aroma
- Extra krokant en smaakvol
- Een heerlijke snack
-
KOTÁNYI Biologische Zoete Paprika, 55 g
- Verfijnt visgerechten en soepen
- Hartig en licht zoet
- Fijn gemalen
-
-
-
KOTÁNYI Zoete Paprika Speciaal, 50 g
- Lekker bij eiergerechten, vis en spreads
- Zoete smaak en mooie kleur
- Milde en fruitige tonen