Paprika
Capsicum annuum
Gebruik:
Paprika wordt beschouwd als de nationale specerij van Hongarije, omdat het vooral wordt gebruikt in goulash, rijstvlees en stoofschotels. Het past echter ook goed bij rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en gevogelte. Paprikapoeder kan in principe op veel verschillende manieren worden gebruikt, omdat het ook goed past bij eiergerechten, groenten en visgerechten.
Herkomst:
Paprika is vooral bekend omdat Columbus ze mee naar huis nam van zijn ontdekkingsreis. Het is dus duidelijk dat de oorsprong van deze specerij in Midden- en Zuid-Amerika ligt. Tegenwoordig wordt paprika vooral geteeld in China, de VS en de Balkan.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Paprika:
-
La Chinata Zoete Gerookte Paprika, Navulverpakking, 1kg
- Met de hand geoogst en gesorteerd
- Gerookt op eikenhout
- Heerlijke geur
-
La Chinata Pittige Gerookte Paprika, Blik, 70 g
- Met de hand geoogst en gesorteerd
- Gerookt op eik
- Heerlijke smaak
-
La Chinata Gerookte Bitterzoete Paprika, Blik, 160 g
- Met de hand geoogst en gesorteerd
- Gemaakt met de fijnste pepers
- Heerlijke geur
-
KOTÁNYI Speciale Zoete Paprika, 250 g
- Geschikt voor alle soorten goulash
- Typische fruitige paprikasmaak
- Mild fruitig aroma
-
Pringles Paprika, 40 g
- Pittig-zoet met een rokerig aroma
- Extra krokant en smaakvol
- Een heerlijke snack
-
KOTÁNYI Zoete Paprika Speciaal, 50 g
- Lekker bij eiergerechten, vis en spreads
- Zoete smaak en mooie kleur
- Milde en fruitige tonen
-
Herbaria Biologische Zoete Paprika, 80 g
- Van een familiebedrijf
- Traditioneel Hongaars kruid
- Gecontroleerde biologische teelt
-
Khoysan Biologische Zoete Paprika, 100 g
- Van kleine biologische boeren
- Zeer aromatisch
- Briljant rode kleur