Komijn
Cuminum cyminum
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Komijn is een onmisbaar ingrediënt in de Arabische, Oosterse en Latijns-Amerikaanse keuken en een belangrijk ingrediënt in de garam masala kruidenmix, maar ook in curry's en veel chutneys.
Herkomst:
Komijn komt waarschijnlijk uit het oostelijke Middellandse Zeegebied of uit Egypte. Het is bewezen dat de Egyptenaren komijn al duizenden jaren geleden als keukenkruid gebruikten. De belangrijkste teeltgebieden zijn tegenwoordig Iran, Indonesië, China en het zuidelijke Middellandse Zeegebied.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Komijn:
-
-
Herbaria Biologische Komijn, 25 g
- Fijn gemalen
- Stapelbare aromabeschermingscontainer
- Uit biologische landbouw
-
Herbaria Biologische Komijn, 35 g
- Exotische smaak
- Glazen strooier
- Navulbaar
-
ConFusion Biologische Gemalen Komijn, 50 g
- Pittig
- Intense smaak
-
-
KOTÁNYI Zwarte Komijn, heel, 100 ml
- Perfect voor Indiase en oosterse gerechten
- Nootachtig, licht zoet
- Bitter en enigszins pittig
-
-
Cosmoveda Bio Hele Komijn, 25 g
- Voor Indiase & Ayurvedische gerechten
- Veelzijdig
- Uit India
-
Herbaria Biologische Zwarte Komijn, 40 g
- Nootachtig-peperige smaak
- Glazen strooier
- Navulbaar