Kardemom
Elettaria cardamomum
Gebruik:
De zaden worden gedroogd, heel of gemalen gebruikt. Kardemom mag niet ontbreken in glühwein en peperkoek. In de oosterse traditie wordt kardemom vooral gebruikt om thee en koffie op smaak te brengen. Het is ook een ingrediënt in veel currymixen, maar past ook goed bij worst, haringen, patés, likeuren en whisky.
Herkomst:
Oorspronkelijk komt kardemom uit Zuid-India en Maleisië, maar tegenwoordig wordt het vooral geteeld in Guatemala en India
Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Kardemom:
-
KOTÁNYI Gemalen Kardemom, 10 g
- Voeg geweldige smaak toe aan brood en gebak
- Heerlijk bij koffie en thee
-
KOTÁNYI Hele Kardemom, 33 g
- Praktisch, hersluitbaar glas
- Voegt een vleugje Oriënt toe
-
Sonnentor Biologische Kardemom, 50 g, gemalen
- Derde duurste specerij ter wereld
- Bloemig-zoete smaak
- Fijne peperige scherpte
-
Herbaria Biologische Kardemom - Heel, 20 g
- Uit Sri Lanka
- Met de hand geoogst
- Gecontroleerde biologische teelt
-
Regional Co. Kardemom, Heel, 35 g
- Citroenachtige kruidigheid
- Ideaal voor het op smaak brengen van desserts
- Van Spanje
-
Spice for Life Hele Paarse Kardemom, 50 g
- Rijpe peulen
- Sappig, pittig en zoet van smaak
- Sterke eucalyptus smaak
-
Cosmoveda Bio Venkel-Kardemom Thee, 20 (25 Zakken)
- Ayurvedische kruidenthee
- Pure ingrediënten
- Grof gesneden
-
Classic Ayurveda Biologische Hele Kardemom met Schil, 50 g
- Oudste specerij ter wereld
- Milde smaak
- Ook ideaal voor curry
-
Spice for Life Hele Biologische Wilde Kardemom, 50 g
- Voor een vleugje pittigheid
- Licht zoete, rijke smaak