Bake Affair Biologisch Boerenbrood, 376 g

Spelt zuurdesem bakmix voor je eigen bakkerij

€ 6,59

(€ 17,53 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 376 g

Nog 8 stuks op voorraad

Bezorging uiterlijk op woensdag, 27. november als je bestelt voor vrijdag 00:00 uur.

Nederland: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Meel van de Stöber-Mühle
  • Zonder kunstmatige toevoegingen
  • GMO-vrij & veganistisch

Art. nr.: BAF-Bio-309, Inhoud: 376 g, EAN: 9120101511562

Beschrijving

Klassiek boerenbrood met spelt zuurdesem - makkelijk te bereiden en vers gebakken! Alle ingrediënten komen uit de Oostenrijkse biologische landbouw en zijn gegarandeerd GMO-vrij; de veganistische recepten zijn zorgvuldig ontwikkeld door Bake Affair en zijn volledig vrij van kunstmatige toevoegingen. Het meel wordt uitsluitend gemalen in de Stöber molen.

Voor een klein boerenbrood (500 g) heb je nodig:

  • 1 blik bakmix biologisch boerenbrood met biologisch spelt zuurdesem
  • 210 ml water

Rusttijd voor het deeg: 105 - 120 min in totaal

Baktijd: ca. 10 min. op 230 °C + ca. 20 min. op 190 °C (zowel boven- als onderwarmte)

En zo makkelijk is het om je verse boerenbrood te bakken:

Open de vershouddop op de bakmix en giet de inhoud in een grote kom. Vul het blik tot de waterlijn (210 ml) met lauw water en giet het voorzichtig over de bakmix. Kneed het deeg met de hand, met een keukenmachine of Thermomix gedurende ca. 3 min.

Dek de kom af en laat het deeg op een warme plaats (ca. 24 °C) ca. 45 - 60 min rijzen.

Doe wat bloem op je werkvlak en, indien aanwezig, het rijsmandje.

Leg het deeg op het werkvlak. Stamp het deeg met een deegkaart van de randen naar het midden naar beneden en vorm er een ronde lap van. Leg de ronde deeglap met het uiteinde naar beneden in de rijskorf of op een bakplaat die je van tevoren met bakpapier hebt bekleed.

Bestuif het deeg met een beetje bloem, dek het af en laat het ongeveer 60 minuten rusten.

Terwijl het deeg rijst, kun je de oven voorverwarmen op 230 °C (boven-/onderwarmte)

Doe het deeg op een bakplaat of broodbaksteen. Snijd met een scherp mes diep genoeg in het deeg zodat de stoom tijdens het bakken gemakkelijk kan ontsnappen. Je kunt deze sneden natuurlijk ook gebruiken om een mooi patroon in je brood te kerven.

Bak het brood 10 minuten op 230 °C. Verlaag daarna de warmte naar 190 °C en bak het brood nog 20 minuten. Als de onderkant van je brood bruin wordt, is het klaar!

Verwijder uit de oven, laat afkoelen op een rooster en geniet!

Merken: Bake Affair
Certificeringen: EU / niet-EU biologisch label
Soort voeding: veganistisch, vegetarisch
Oorsprong: Oostenrijk
Bewaarinstructies: Bewaren bij kamertemperatuur, Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren, Droog bewaren
Eigenschappen: Zonder kunstmatige smaakstoffen, Zonder kunstmatige kleurstoffen
Herkomst van de grondstof: Oostenrijk
Ingrediënten
  • roggebloem [1]
  • speltmeel [1]
  • spelt zuurdesem [1]
  • Zout
  • droge bakkersgist [1]
  1. uit gecontroleerde biologische teelt
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1344 / 321 kj / kcal
Vet1,3 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren0,2 g
Koolhydraten65 g
  waarvan Suiker3,8 g
Vezels6,2 g
Eiwitten11 g
Zout2,6 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Bake Affair Biologisch Boerenbrood

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder