Ölmühle Solling Biologische Mosterdolie, 250 ml

Een zeldzame culinaire olie

€ 15,99

(€ 63,96 / L, Incl. 21% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 250 ml

Op voorraad

Bezorging uiterlijk op dinsdag, 10. december als je bestelt voor woensdag 00:00 uur.

Punctuele levering vóór de Kerstdagen: Bestel vóór zo, 15. dec. 00:00 uur . Meer informatie

Nederland: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Vers koud geperst
  • Met essentiële vetzuren
  • Milde kruidigheid

Art. nr.: OES-16721, Inhoud: 250 ml, EAN: 4031192167215

Beschrijving

Mosterd behoort tot de botanische familie van Brassica-planten. De mosterdzaadolie is puur plantaardig en ontstaat door koude persing van zwarte en gele mosterdzaadjes (Sinapis alba). Mosterdolie bevat, in tegenstelling tot koolzaadolie, ook erucazuur.

De eetbare olie wordt door middel van koude persing gewonnen uit mosterdzaad. De typische mosterdkruidigheid is typerend voor de hartige smaak van mosterd, mierikswortel, wasabi, rucola, radijs en waterkers. De kruidigheid is te danken aan het natuurlijke gehalte aan mosterdolieglycosiden en isothiocyanaten (allyl).

Afgezien van een pittige kick, wordt de mosterdolie ook gekenmerkt door een aanzienlijk gehalte aan omega-3-vetzuren, dat aanzienlijk hoger is dan het gehalte in de koolzaadolie en walnotenolie. Mosterdolie bevat ongeveer 16% omega-3 vetzuren en is daarom geclassificeerd als een hoogwaardige eetbare olie met een uitgebalanceerde verhouding (1:1) van omega-3 tot omega-6 vetzuren!

In de Indiase en Bengaalse keuken wordt mosterdolie veel gebruikt en is erg populair. Het wordt gebruikt voor pittige dipsauzen en sauzen en geeft curries en visgerechten een pittig pikante smaak. Ook wel sushi-kruidenolie genoemd, wordt mosterdolie ten zeerste aanbevolen omdat het gelijkmatiger is verdeeld en beter compatibel is dan de groene wasabi-pasta.

Een pittige dipsaus is gemakkelijk te maken met een beetje zure room en verwarmde mosterdolie. Voeg jam en mosterdolie toe aan roomkaas voor een unieke spread.

De olie wordt ook vaak gebruikt voor het koken, kruiden en marineren van groenten. Het bereiden van een mayonaise met mosterdolie voor aardappelsalade is een culinaire ervaring. Meng de mosterdolie en koolzaadolie in gelijke delen en mix dit tot een heerlijke mayonaise.

Merken: Ölmühle Solling
Certificeringen: EU / niet-EU biologisch label, kbA - gecertificeerde biologische teelt
Bewaarinstructies: Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren, Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren
Ingrediënten
  • Senföl [1]
  • mosterd etherische olie [1]
  1. uit gecontroleerde biologische teelt
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie3768 / 900 kj / kcal
Vet100 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren6,9 g
  waarvan Meervoudig onverzadigde vetzuren25,3 g
  waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren67,7 g
Koolhydraten0 g
  waarvan Suiker0 g
Eiwitten0 g
Zout0 g

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Ölmühle Solling Biologische Mosterdolie

9 recensies in andere talen

4,8 van 5 sterren
5 Sterren
7 (77%)
4 Sterren
2 (22%)
3 Sterren
0 (0%)
2 Sterren
0 (0%)
1 Sterren
0 (0%)

9 Beoordelingen

Er zijn nog geen recensies in het Nederlands, maar 9 recensies in een andere talen.


Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder