Zout
Natriumchloride
Gebruik:
Zout wordt gemalen gebruikt in verschillende korrelgroottes of als steen. Er wordt grofweg onderscheid gemaakt tussen zeezout, saline en steenzout. Er zijn bijna geen gerechten waar geen zout aan toegevoegd is, zelfs zoete gerechten krijgen vaak pas de juiste smaak door zout.
Herkomst:
Zout komt over de hele wereld voor en wordt ook in veel gebieden gewonnen. Zeewater bevat bijvoorbeeld 3 procent keukenzout. Het wordt ook vaak afgezet in ondergrondse zoutmeren die gevormd zijn uit vroegere zeeën.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Zout:
-
KOTÁNYI Perzisch Zout, 84 g
- 100% puur steenzout
- Intense zoute smaak
- Perfect voor vlees- en truffelgerechten
-
Sonnentor Ayurveda Magisch Zout, fijn, Pak, 150 g
- Zout uit de oude zee
- Ideaal voor het bewaren van voedsel
- Milde smaak
-
Tartuflanghe Grijs Zout met Zomertruffels, 30 g
- Sel gris uit Guérande
- Traditionele zoutoogst
- Op smaak gebracht met truffelschilfers
-
Lindt Kerst Amandelen Karamel & Zout, 100 g
- Gekarameliseerde amandelen
- In melkchocolade
- Discreet zout
-
Sonnentor Piramide Zout, 250 g
- 100% niet-gejodeerd zeezout
- Van zacht verwarmde pekel
- Ideaal om te strooien op salades, brood en karameldesserts
-
Ehrenwort Perzisch Blauw Zout uit Iran, 115 g
- Delicaat blauwachtig en mild
- Hoog kaliumgehalte en niet jodiumhoudend
- Voor salades, zeevruchten en meer
-
Soletti Zoute Stokjes met Sesam, 230 g
- Voor de feestpret
- Bekende Soletti-kwaliteit
- 100% Oostenrijks meel