Tahini
Tahini, of tahina, is een pasta gemaakt van gemalen sesamzaad dat wordt gebruikt als basisingrediënt voor hummus, vooral in de Arabische keuken. Tahini wordt gemaakt van gepelde en ongepelde sesamzaadjes. Tahini van ongepelde sesam is donkerder en smaakt veel bitterder, maar bevat meer vitaminen. Tahini gemaakt van gepelde sesam wordt "witte tahini" genoemd. Tahini wordt vaak van beide sesamzaden gemaakt. De pasta wordt gebruikt om vlees- en groentegerechten in de oosterse keuken op smaak te brengen en is een gezond alternatief voor vleeswaren, broodbeleg en jam. Daarom is het erg populair bij vegetariërs en veganisten.
Producten met Tahini:
-
Alnatura Biologische Tahini Sesammoes, 250 g
- Voor dipsauzen, hummus en pittige gerechten
- Aromatische nootachtige smaak
- Zonder stabilisatoren
-
Rapunzel Biologische Tahini (Sesampasta), 250 g
- Zachtjes geroosterd
- Fijngemalen
- Zonder toevoegingen
-
Sapore di Sole Biologische 100% Sesam Crème - Lichte Tahini, 180 g
- Intense smaak en zeer romig
- Gemaakt van 100% gepelde sesamzaadjes
- Veelzijdig en voedzaam
-
Sapore di Sole Biologische 100% Volkoren Sesamcrème - Donkere Tahini, 180 g
- Intense smaak en smelt in de mond
- Verfijnt zowel zoete als hartige gerechten
- Steengemalen en voedzaam
-
Rapunzel Biologische Witte Tahini (Sesampasta), 250 g
- Gemaakt van gepelde sesam
- Zorgvuldig en fijngemalen
- Milde smaak
-
Alnatura Biologische Hummus, 180 g
- Kikkererwten, sesamboter en kruiden
- Spread, bijgerecht en dip
- Lange levensduur
-
Alnatura Biologische Hummus met Zontomaat, 180 g
- Pittig nootachtig en hartig
- Voor spreads en dips
- Veganistisch en 100% biologische teelt
-
Alnatura Biologische Hummus Vijgen-Dadel, 180 g
- Romige spread
- Gemaakt van kikkererwten & tahini
- Verfijnd met ras el hanout