Sichuan peper
Zanthoxylum piperitum
Gebruik:
De vruchten worden gedroogd, heel en gemalen gebruikt. Sichuan peper heeft een licht citroenachtige, frisse smaak en is een klassieke specerij uit de Aziatische keuken. Het is ideaal bij vis, varkensvlees, kip en eend. Het wordt traditioneel gebruikt als smaakmaker op vlees bij het Japanse sukiyaki grillen.
Herkomst:
Sichuan peper behoort tot het geslacht Zanthoxylum en is wijdverspreid in Azië. De Sichuan peper die in onze contreien wordt verkocht, komt voornamelijk uit teeltgebieden in Zuid-China en Vietnam.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Sichuan peper:
-
Regional Co. Sichuan-peper, Molen, 30 g
- Citroenachtig fris aroma
- Pittig
- Ideaal voor chocoladedesserts
-
SoSo Factory Premium Zeezout & Peper, 100 g
- In praktische eierverpakking
- Intens aroma
- Een snuifje levendigheid voor je gerechten
-
ConFusion Sichuan Groene Peper , 30 g
- Citroensmaak
- Milde kruidigheid
-
SoSo Factory Fleur de Sel Japón 日本, 100 g
- Fris, pikant met een fijne scherpte
- Met nori zeewier en sesam
- Ideaal voor rijst, pasta en tofu
-
Stay Spiced! 5 Peper Steak Kruiden, 70 g
- Perfect voor steak
- Ideale basis voor pepersauzen
- Vol intens
-
Spice for Life Hele Timut Nepalese Szechuan Peperkorrels, 60 g
- Veelzijdig te gebruiken
- Grapefruitaroma
- Licht pikant
-
SoSo Factory Fleur de Sel "Pandora", 100 g
- Afkomstig uit Spanje
- Met sinaasappelschil
- Heerlijke smaak