Nootmuskaat & Foelie
Myristica fragrans
Gebruik:
Het zaad en de zaadhuid worden gebruikt, gedroogd, heel en gemalen. Nootmuskaat past goed bij alles wat zout is: groentesoepen, aardappelgerechten, sauzen, eieren, vis- en vleesgerechten. Foelie kan op dezelfde manier gebruikt worden als nootmuskaat, maar brengt ook zoete gerechten op smaak, zoals crèmes, puddingen en kerstkoekjes.
Herkomst:
De thuisbasis van de nootmuskaatboom is Nieuw-Guinea, maar tegenwoordig komt de boom vooral voor in tropische gebieden zoals Mauritius, Brazilië en Madagaskar.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Nootmuskaat & Foelie:
-
KOTÁNYI Gemalen Nootmuskaat, 18 g
- Lekker bij kaassauzen en aardappelpuree
- Veelzijdig te gebruiken
- Lichte, kruidige smaak
-
Sonnentor Biologische Nootmuskaat, gemalen, 30 g
- Aromatische geur
- Verwarmende smaak
- Ideaal voor aardappelgerechten
-
Herbaria Biologische Nootmuskaat - Heel, 3 stuks
- Afkomstig uit Indonesië
- Gecontroleerde biologische teelt
- Heerlijke smaak
-
ConFusion Biologische Indiase Vejee Masala, 50 g
- Speciaal voor groentegerechten
- Licht kruidig