Kurkuma
Curcuma longa
Gebruik:
De wortel wordt vers en gedroogd gebruikt, in zijn geheel of gemalen. Kurkuma, ook wel gele gember en saffraanwortel genoemd, is een belangrijk ingrediënt in veel curry's. Maar het is ook erg populair als alleenstaande specerij in de Indiase en Oost-Afrikaanse keuken. Kurkuma past goed bij vis en zeevruchten, chutneys, gevogelte en natuurlijk groentecurry's. Het meest kenmerkende voor kurkuma is de gele kleur van alle gerechten.
Herkomst:
Kurkuma komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en wordt tegenwoordig vooral in India verbouwd.
Producten met Kurkuma:
-
-
-
-
-
-
KOTÁNYI Biologische Gemalen Kurkuma, 100 (100 ml)
- Perfect voor de Indiase en Aziatische keuken
- Noten van gember en sinaasappel
- Harsachtige, kruidige smaak
-
Österreichische Bergkräuter Biologische kurkuma, 40 g
- Licht brandende smaak
- Bittere nuances
- Unieke kleur
-
ConFusion Biologische Gemalen Kurkuma, 60 g
- Licht kruidig
- Licht bitter
-
Herbaria Biologische Kurkuma - Fijngemalen, 25 g
- Herkomst: Zuid-India
- Licht pikant en een beetje bitter
- Voor rijst en couscous