Kaneel

Cinnamomum verum

Gebruik:
De gedroogde binnenbast wordt gebruikt, in stukken gesneden of gemalen. Kaneel is zeer veelzijdig. In onze streken wordt het eerder gebruikt voor desserts, kerstgerechten en warme dranken, maar in de oosterse keuken kruidt het vlees- en visgerechten en curry's. Kaneelolie wordt ook toegevoegd aan cola-achtige dranken en limonades.

Herkomst:
Kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka. Het komt nu ook voor in zuidwest India, de Seychellen en Madagaskar.

Cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH


Producten met Kaneel:

  • Ankerkraut Gemalen kKaneel
    5.0 (1)

    Ankerkraut Gemalen kKaneel, 75 g

    -10%
    • Zeer veelzijdige specerij
    • Doet denken aan Kerstmis
    • Ideaal voor recepten uit het Verre Oosten
  • Regional Co. Kaneel

    Regional Co. Kaneel, 35 g

    -11%
    • Zoet, aards aroma
    • Voor hartige en zoete recepten
    • Exquise smaak
  • KOTÁNYI Kaneel, heel

    KOTÁNYI Kaneel, heel, 225 ml

    • Verfijnt glühwein
    • Brengt vleesgerechten op smaak
    • Zoet en kruidig
  • KOTÁNYI Gemalen Kaneel

    KOTÁNYI Gemalen Kaneel, 100 g

    • Verfijnt zoete en hartige gerechten
    • Warme en kruidige smaak
    • Symbool voor rijkdom
  • KOTÁNYI Gemalen Kaneel

    KOTÁNYI Gemalen Kaneel, 45 g

    • Praktisch, hersluitbaar glas
    • Voor gebak, ontbijtgranen en rijstpudding
  • KOTÁNYI Gemalen kaneel

    KOTÁNYI Gemalen kaneel, 312 g

    • Perfect voor het koude seizoen
    • Zoet-kruidig
  • KOTÁNYI Gemalen Kaneel
    5.0 (1)

    KOTÁNYI Gemalen Kaneel, 25 g

    • Heerlijk aroma
    • Populair bij oud en jong
  • KOTÁNYI Hele Kaneel

    KOTÁNYI Hele Kaneel, 12 g

    • Smaakvol
    • Veelzijdig in gebruik
    • Pittige, zoete smaak
  • KOTÁNYI Kaneel Suiker
    5.0 (3)

    KOTÁNYI Kaneel Suiker, 66 g

    • Voor koffie en desserts
    • Verfijnt je desserts
    • Wegwerp molen