Gember
Zingiber officinale
Gebruik:
De wortel wordt vers, gedroogd, vermalen tot poeder of ingemaakt gebruikt. Gember heeft een pittige geur en een fruitige, kruidige en zeer aromatische smaak. Gember is een typische specerij uit het Oosten en wordt vaak gebruikt voor curry's, stoofschotels, lamsvlees en vis. In gemalen vorm wordt gember gebruikt voor peperkoek, rijstpudding en fruitsalades.
Herkomst:
De gemberplant komt oorspronkelijk uit de tropen en is waarschijnlijk afkomstig uit Centraal- en Zuid-Azië. Tegenwoordig worden gember vooral geteeld in China, Japan, Indonesië, India, Australië en Zuid-Amerika.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Gember:
-
KOTÁNYI Gemalen Gember, 28 g
- Een culinaire smaakexplosie
- Onmisbaar in de Aziatische keuken
-
Regional Co. Gember, 50 g
- Kruidig en citrusachtig
- Bijzonder aromatisch
- Ideaal voor raffinage
-
Brezzo Acaciahoning met Gember, 200 g
- Zoet & subtiel pittig
- Om te smeren & zoeten
- Verwarmt & verwent
-
Österreichische Bergkräuter Biologische gember, 25 g, poeder
- Fruitige en kruidige smaak
- Kalmeert de maag
- Veelzijdig in gebruik
-
-
KOTÁNYI Biologische Gemalen Gember, 43 g
- Uitstekend in gebak, fruitcompote en glühwein
- Verwarmend karakter
- Citroenachtige noten
-
STAUD‘S Gember in Suikersiroop, 250 g
- Ongelooflijk aromatisch
- Ideaal om te kruiden
- Ook voor dranken
-
Ankerkraut Gember-Knoflook Zout, 160 g
- Frisse scherpte
- Veelzijdig in gebruik
- Ideaal voor de Aziatische keuken
-
Sonnentor Biologische Gekonfijte Gember, 75 g
- Zoete en pittige smaak
- Ideaal om te snacken
- Ontwaakt je geest!erwarmend effect