Basilicum
Ocimum basilicum
Gebruik:
De bladeren worden vers of gedroogd gebruikt. Basilicum is het toonbeeld van de Italiaans-mediterrane keuken. Het geeft smaak aan pesto's, insalata caprese (salade met tomaat-mozzarella), pizza margherita en pasta.
Herkomst:
Basilicum komt oorspronkelijk uit het Nabije Oosten, maar is door de Romeinen in Italië en het Middellandse Zeegebied neergestreken. Tegenwoordig komt basilicum over de hele wereld voor en is het een populaire specerij voor in de tuin.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Basilicum:
-
Casale Paradiso Tomaat-Basilicum Kruidenmix, 100 g
- In aromabesparende verpakking
- Perfect voor alle pastavormen
-
KOTÁNYI Biologische Gedroogde Basilicum, 17 g
- Voor de mediterrane keuken
- Past goed bij tomaten
- Aangename smaak
-
Sonnentor Biologische Basilicum, 15 g
- Italiaanse specialiteit
- Mediterraans aroma
- Frisse en pittige smaak
-
Greenomic Fettuccine met Basilicum en Citroen, 250 g
- Durum tarwe griesmeel pasta
- Fijn van smaak
- Zonder ei
-
LaSelva Biologische Basilicum in Olijfolie, 130 g
- Basilicum uit de Toscaanse teelt
- Verfijnd met citroensap
- Om te kruiden en verfijnen
-
Sapore di Sole Biologische Basilicum Pesto, 180 g
- Mild aromatisch en romige textuur
- Cashewnoten en extra vergine olijfolie
- 100% natuurlijk en veganistisch
-
KOTÁNYI Gedroogde Basilicum, 10 g
- Voorzichtig gedroogd
- Voor de mediterrane keuken
- Lekker in tomatensaus, pizza en ovenschotel
-
Cucumis Cucumis Komkommer Basilicum, 330 ml
- Zomers verfrissend drankje
- Vegan
- Kan ook gecombineerd worden met gin
-
Rapunzel Biologische Passata Rustica met Basilicum, 680 g
- Fruitig en aromatisch met een vleugje basilicum
- Ideaal voor sugo, soep & meer
- Van een project voor biologische soortendiversiteit