Basilicum
Ocimum basilicum
Gebruik:
De bladeren worden vers of gedroogd gebruikt. Basilicum is het toonbeeld van de Italiaans-mediterrane keuken. Het geeft smaak aan pesto's, insalata caprese (salade met tomaat-mozzarella), pizza margherita en pasta.
Herkomst:
Basilicum komt oorspronkelijk uit het Nabije Oosten, maar is door de Romeinen in Italië en het Middellandse Zeegebied neergestreken. Tegenwoordig komt basilicum over de hele wereld voor en is het een populaire specerij voor in de tuin.
cf. Anne Iburg "Dumonts kleines Gewürz Lexikon", Eggolsheim, Dörfler Verlag GmbH
Producten met Basilicum:
-
KOTÁNYI Gedroogde Basilicum, 15 g
- Voorzichtig gedroogd
- Voor de mediterrane keuken
- Lekker in tomatensaus, pizza en ovenschotel
-
Sonnentor Biologische Basilicum, 15 g
- Italiaanse specialiteit
- Mediterraans aroma
- Frisse en pittige smaak
-
Herbaria Basilicum, Biologisch, 15 g
- Gesneden
- Zachtjes gedroogd
- Herbruikbare strooier
-
KOTÁNYI Gedroogde Basilicum, 65 g
- Met aroma's van kruidnagel, peper en munt
- Perfect voor vlees- en visgerechten
- Rijk aan etherische oliën
-
KOTÁNYI Biologische Gedroogde Basilicum, 17 g
- Voor de mediterrane keuken
- Past goed bij tomaten
- Aangename smaak
-
LaSelva Biologische Tomaten met Basilicum, 340 g
- Handgeplukte biologische tomaten
- Verfijnd met basilicum
- Zonder toegevoegd zout
-
ITALIANAVERA AL BASILICO Sugo met Basilicum, 280 g
- Heerlijke tomatensaus
- Verfijnd met verse basilicum
- Klaar om van te genieten
-
LaSelva Biologische Basilicum in Olijfolie, 130 g
- Basilicum uit de Toscaanse teelt
- Verfijnd met citroensap
- Om te kruiden en verfijnen
-
Zwergenwiese Biologische Basilicum Tomatensaus, 340 ml
- Delicaat & smaakvol
- Met verse ingrediënten
- Voor de snelle keuken