Bake Affair Biologisch Stokbrood, 334 g

Voor echte kampvuurromantiek

€ 5,59

(€ 16,74 / kg, Incl. 9% BTW - Exclusief verzendkosten)

Inhoud: 334 g

Nog 7 stuks op voorraad

Bezorging uiterlijk op woensdag, 27. november als je bestelt voor vrijdag 00:00 uur.

Nederland: Gratis standaardverzending vanaf € 54,90
Meer informatie over de verzending en levering

Kenmerken & Voordelen

  • Voor 500 g gebak
  • Alleen water toevoegen
  • Biologisch tarwemeel en gistmengsel

Art. nr.: BAF-316, Inhoud: 334 g, EAN: n/a

Beschrijving

Het heeft gewoon zijn eigen magie voor jong en oud: een zachte zomeravond en een kampvuur waar iedereen een stokbrood grilt als passend tussendoortje. En met de trefzekere bakmix is het deeg eenvoudig te bereiden. Als alternatief kunt u ook Franse baguettes bakken van het veganistische, palmolievrije biologische tarwebloem/droge gistmengsel.

Voor 3 stokbroden of 2 stokbroden (500 g deeg) heb je nodig:

  • 1 blik bakmix bio stokbrood/stokbrood
  • 220 ml water
  • Voor brood op stok: 3 geschikte houten stokjes

Rusttijd voor het deeg: 60 - 120 min in totaal

Baktijd:

  • Brood op een stokje: 10 - 15 minuten boven de sintels van het kampvuur
  • Stokbrood in de oven: ca. 10 min op 230 °C + 15 min op 190 °C (zowel boven- als onderwarmte)
  • Stokbrood op de grill: ca. 20 min bij 230 °C (indirecte warmte met gesloten deksel & ventilatieschuif)

En zo word je bakker:

  1. Giet de ingeblikte cakemix in een grote kom en vul het blik tot de maatstreep (220 ml) met lauw water. Giet het water over het bakmengsel en kneed met de hand, in een keukenmachine of in de Thermomix ongeveer 3 minuten.
  2. Dek de kom af en laat op een warme plaats (ca. 24 °C) 30 - 60 minuten rusten tot het deeg mooi gerezen is.
  3. Kneed het gerezen deeg kort op een met bloem bestoven werkvlak (bij voorkeur met bebloemde handen, want het deeg is wat plakkerig). Dan is het tijd om vorm te geven:
    Brood op een stokje: Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken, die u tot rolletjes van elk ca. 40 cm lang maakt. Je wikkelt deze spiraalsgewijs om een stokje en drukt de deegslang aan het einde zachtjes tegen elkaar.
    Baguettes: Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en vorm ze tot de typische langwerpige baguettevorm (ongeveer 20 cm lang).
  4. Dek de deegstukken af en laat ze nog 30 - 60 minuten rusten. Ondertussen verwarm je de oven (boven-/onderwarmte) of de grill voor op 230 °C of geniet je van de romantiek van het kampvuur.
  5. Brood aan een stokje: Houd de houten stokjes ongeveer 20 cm boven de sintels en keer ze regelmatig zodat het brood aan alle kanten gelijkmatig gebakken wordt. Na ongeveer 10 - 15 minuten moet het stokbrood goudbruin en krokant zijn.
  6. Stokbrood: Snijd het oppervlak van het stokbrood meerdere keren door met een scherp mes om de stoom te laten ontsnappen. Borstel of spuit ze daarna in met wat lauw water. Bak de baguettes 10 minuten in de oven op 230 °C (boven-/onderwarmte) en verlaag daarna de temperatuur naar 190 °C. Bak ze in ca. 15 min. Op de grill bak je de baguettes direct op het rooster ca 20 min op 230 °C indirecte warmte en met deksel en ventilatieschuif gesloten.
Merken: Bake Affair
Certificeringen: Austria Bio Garantie, EU / niet-EU biologisch label
Soort voeding: veganistisch
Oorsprong: Oostenrijk
Eigenschappen: Zonder kunstmatige smaakstoffen, Zonder kunstmatige kleurstoffen, Zonder conserveringsmiddelen, Zonder toegevoegde suikers, Zonder palmolie
Ingrediënten
  • tarwebloem [1]
  • Zout
  • droge bakkersgist [1]
  • knoflook korrels [1]
  1. uit gecontroleerde biologische teelt
Voedingswaarde
Voedingswaarde per 100 g
Energie1407 / 336 kj / kcal
Vet1,2 g
  waarvan Verzadigde Vetzuren0,2 g
Koolhydraten69 g
  waarvan Suiker1,2 g
Vezels3,6 g
Eiwitten11 g
Zout2,5 g
Videos bij product:

Hoe maak je biologisch stokbrood?

Kerstboom van biologische stokbroodmix met pesto & camembert

Recensies van onze klanten

recensies in Nederlands voor Bake Affair Biologisch Stokbrood

Vergelijkbare producten

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Anderen kochten ook:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder